AĞUSTOS 2023’TE EN İYİ GETİRİLER OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖY’DE

AĞUSTOS 2023’TE EN İYİ GETİRİLER OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖY’DE

Ağustos ayı hisse senedi piyasasının canlı olduğu ve aylık bazda %9 getiri sağladığı bir ay oldu.  Hisse fonlar çok iyi getiriler sağladı. Fakat hem dış piyasalardaki satış baskısı hem de dolar/TL’de aylık bazda oluşan %1,15 kayıp, dış borçlanma araçları fonları ve yabancı borsalara yatırım yapan fonlarda düşüşlere neden oldu.  Yine de Riskolog tarafından oluşturulan Robo-Örnek Portföylerin hepsi de ayı pozitif getiri ile kapatmayı başardı.  Aşağıdaki tablodan hem Robo-Örnek Portföylerin getirilerini hem de piyasalarda oluşan getirileri izleyebilirsiniz.

OKS’DE AĞUSTOS AYININ EN İYİ FONLARI

Ağustos ayında OKS tarafında en iyi getiri sağlayan fonlardan iki tanesi temkinli değişken fonlardan çıktı. Açıkçası temkinli değişken fonların aylık bazda bütün fonları geride bırakarak ay birincisi ve üçüncüsü olması katılımcılar ve piyasa izleyicileri açısından sürpriz oldu. MHM-Metlife OKS Temkinli Değ.EYF %34’lük getirisi ile OKS kulvarının birincisi. Onu %18’lik getirisiyle KET-Katılım Em. OKS Atak Katılım Değ.EYF takip ederken, üçüncü sıraya %17,8’lik getiri ile VEP-Türkiye Hayat OKS Temkinli Değ.EYF yerleşti.

OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİLER

Ağustos ayında Riskolog tarafından hazırlanan OKS Robo-Örnek Portföylerde getiriler BİST 100 ile yarışıyor. OKS Yüksek Riskli Portföy %9,16 getiri sağlayarak ilk sıraya yerleşirken onu %8,76 ile OKS Düşük Riskli Portföy takip etti. Ağustos ayında temkinli değişken fonlarda sürpriz getiriler OKS Düşük Riskli Portföyün de getirisini yükseltti. OKS Orta Riskli Portföy de %7,98 getiri ile beklenenin üzerinde performans gösterdi.

Ve Eylül 2023 OKS Robo-Örnek Portföyleri… Bol, bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

FON DAĞILIM SEÇENEKLERİ

FON DAĞILIM SEÇENEKLERİ

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER GÜZE HAZIR

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER GÜZE HAZIR