ÖRNEK PORTFÖYLERDE EN YÜKSEK GETİRİ OKS TARAFINDA

ÖRNEK PORTFÖYLERDE EN YÜKSEK GETİRİ OKS TARAFINDA

Riskolog işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Robo-Örnek Portföy çalışmasında Ağustos 2023 Portföyleri yayınlandı. Temmuz 2023 borsanın yeni zirvelere yelken açtığı bir ay oldu. İşte Temmuz 2023’te piyasaların performansı:

 OKS’DE EN İYİ GETİRİ SAĞLAYAN FONLAR

OKS tarafında Temmuz 2023’te en iyi getiri %34 getiri ile CHD-QNB Sağlık Hayat OKS Agresif Katılım Fonundan geldi. İkinci sırada %31 getiri ile KEZ-Katılım Em. OKS Agresif Katılım Değişken Fonu gelirken, üçüncü sırada %30 ile Cigna Sağlık OKS Agresif Değ. Fon yer aldı.

TEMMUZ 2023 ROBO-OKS ÖRNEK PORTFÖY GETİRİLERİ

Temmuz ayında Robo-OKS Örnek Portföylerde en yüksek getiri %14,96 ile OKS Katılım Yüksek Riskli Portföy’de. OKS Yüksek Riskli Portföy %14,06 getiri ile onu yakından takip etti.

 AĞUSTOS 2023 ROBO-OKS ÖRNEK PORTFÖYLERİ

Aşağıdaki tabloda Riskolog tarafından dipnotlarda ayrıntıları verilen stratejiler ile oluşturulmuş Robo-Örnek Portföy önerileri yer alıyor. Burada katılımcıların ilk bakmaları gereken yer kendi risk grupları olmalı. İkinci olarak da o risk grupları içinde önerilen fonlara bakılmalı. Eğer katılımcıların emeklilik planı burada gösterilen fonları içermiyorsa, en yakın getiriyi sağlayan benzer fonlar tercih edilebilir. Fon karşılaştırması veya sıralaması yapmak için https://www.besanaliz.com/FonGetirileri/Getiri size yardımcı olacak.

https://www.besanaliz.com/

Katılımcılar kendi risk gruplarına bakarken de sistemde kalınacak süre ne kadar uzun ise, o kadar riskli portföy yapısı tercih edilmeli. Aksi halde getiriler tatmin edici olmayabilir.

 

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

 

 

 

 

 

9 AĞUSTOS 2023 PERİHAN TANTUĞ İLE EKOTÜRK TV YAYINI

9 AĞUSTOS 2023 PERİHAN TANTUĞ İLE EKOTÜRK TV YAYINI

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER BORSAYLA COŞTU

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER BORSAYLA COŞTU