HAZİRAN 2023 ROBO-ÖRNEK-PORTFÖYLERİ ÇIKTI

HAZİRAN 2023 ROBO-ÖRNEK-PORTFÖYLERİ ÇIKTI

Riskolog işbirliği ile hazırlanan Haziran 2023 OKS Robo-Örnek Portföyleri çıktı. Taze taze, sıcak-sıcak. Mayıs ayının en iyi kazandıran yatırım aracı hisse senetleri olurken, en iyi kazandıran OKS Robo-Örnek Portföyü de OKS yüksek Riskli Portföy oldu.

OKS’DE EN İYİ AYLIK GETİRİLER

Mayıs 2023’te OKS tarafında KEZ-Katılım Emeklilik OKS Agresif Katılım Fonu % 5,44 ile en iyi getiriyi sağlarken, MHR-Metlife Em. OKS Agresif Değişken Fon %5,20 ile ikinci, BJP-BNP Paribas Emek. OKS Dengeli Değişken Fon %4,88 ile üçüncü oldu.

MAYIS 2023 ROBO-ÖRNEK PORTFÖY GETİRİLERİ

Mayıs ayında en iyi getiri sağlayan portföy % 2,60 ile OKS Yüksek Riskli Portföy oldu. Onu %22 ile OKS Düşük Riskli Portföy ve %2,14 ile OKS Orta Riskli Portföy takip etti.

HAZİRAN 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERİ

Aşağıdaki tabloda Riskolog tarafından dipnotlarda ayrıntıları verilen stratejiler ile oluşturulmuş Robo-Örnek Portföy önerileri yer alıyor. Burada katılımcıların ilk bakmaları gereken yer kendi risk grupları olmalı. İkinci olarak da o risk grupları içinde önerilen fonlara bakılmalı. Eğer katılımcıların emeklilik planı burada gösterilen fonları içermiyorsa, benzer fonlar tercih edilebilir.

Katılımcılar kendi risk gruplarına bakarken de sistemde kalınacak süre ne kadar uzun ise, o kadar riskli portföy yapısı tercih edilmeli. Aksi halde getiriler tatmin edici olmayabilir.

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.

‘AKARKEN DOLDURMAK LAZIM’

‘AKARKEN DOLDURMAK LAZIM’

MAYIS 2023 PORTFÖYLERİNDE SEÇİM ETKİSİ

MAYIS 2023 PORTFÖYLERİNDE SEÇİM ETKİSİ