OKS MART 2023 ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERİ İSTİKRARLI

OKS MART 2023 ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERİ İSTİKRARLI

Öncelikle ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve binlerce kaybımız için hepimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Umuyoruz, bir deprem ülkesi olan ülkemizde bundan sonrası için önlemler alınır ve kayıplar yaşamayız.

OKS tarafında Riskolog işbirliği ile ikinci Robo-Örnek Portföy yayınlanıyor. Şubat ayında OKS fonlarının getirilerinin biraz daha istikrarlı bir görünüm sergilediği izleniyor. OKS Katılım Orta Riskli Portföy %2,08 ile en iyi getiri sağlayan portföy olurken, OKS Katılım Yüksek Riskli Portföy %1,67 ile ikinci sıraya yerleşiyor.

OKS’DE EN İYİ GETİRİ SAĞLAYAN FONLAR

OKS tarafında Şubat 2023’te en iyi getiri sağlayan fon %5,96 getiri ile VEO-Türkiye Hay. Em. OKS Agresif Katılım EYF olurken, ikinci sırada %5,77 getiri ile KTZ-Katılım Em. OKS Katılım Standart EYF geliyor. Üçüncülük %5,72 ile FIG-Fiba Em. Katılım OKS Dengeli Değ. EYF’de. İ

ŞUBATTA VARLIK GETİRİLERİ

Şubat ayında yatırım araçlarında en yüksek getiri %5,24 ile BİST 100 endeksinde gerçekleşti. Dolar %0,45 getiri sağlarken mevduatın getirisi %1,25 olarak gerçekleşti. Altında ise %5,04 oranında kayıp yaşandı.

ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİLER

MART 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTÖY FON DAĞILIMLARI

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.

DEPREM SONRASI KAYNAK ARAYIŞINA ÇÖZÜMLER

DEPREM SONRASI KAYNAK ARAYIŞINA ÇÖZÜMLER

ŞUBAT’TA EN ÇOK KAZANDIRAN KATILIM YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY OLDU.

ŞUBAT’TA EN ÇOK KAZANDIRAN KATILIM YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY OLDU.