MART 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖY GETİRİLERİ

MART 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖY GETİRİLERİ

Riskolog işbirliği ile hazırladığımız aylık OKS Robo-Örnek Portföylerde Mart 2023 sonuçları açıklandı. Değişik risk gruplarında üçü faizli, ikisi de faizsiz getiri sağlayan Robo Örnek Portföylerden OKS Düşük Riskli Portföy yüzde 1,3 ile en iyi getiriyi sağladı. İkinci en iyi getiri ise 0,85 ile OKS Katılım Orta Riskli Portföyde oldu. Hisse senedi piyasalarındaki satış baskısı diğer portföylerin getirisini negatif etkiledi. En yüksek düşüş yüzde 1,57 ile OKS Katılım Yüksek Riskli Portföyde oluşurken, arkasında yüzde 0,52 düşüş ile OKS Orta Riskli Portföy, yüzde 0,07 düşüş ile OKS Yüksek Riskli Portföy geldi.

Mart ayında piyasalarda neler oldu, diye bakıldığında borsa yüzde 8’lik bir düşüş kaydetti. Altın mart ayının en iyi getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Hem onsun yükselişinden hem de dolar/TL’nin yukarı yönlü eğiliminden destek görerek aylık bazda yüzde 10 getiri sağladı. Mevduatın getirisi yüzde 1,5’a ulaşırken, hazine bonosu ve devlet tahvili değerlerinde faizlerin yükselişi nedeniyle kayıplar izlendi. OKS tarafında portföyünde yüksek oranlı hazine bonosu ve devlet tahvili tutan standart fonlar ve muhafazakar fonlar mart ayında getiri sağlamakta zorlandı.

OKS tarafında ayın en iyi getiri sağlayan fonu yüzde 4,22 ile AJB-Anadolu Hayat OKS Atak Değişken Fonu iken ikinci sırada yüzde 4,03 ile FIZ-Fiba Emeklilik OKS Muhafazakar Değişken Fon ve üçüncü sırada da yüzde 4,01 ile FIH-Fiba Em. OKS Atak Değişken fon yer aldı.

 NİSAN 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖY ÖNERİSİ

 Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.

BES BİRİKİMLERİ KARŞILIĞINDA KREDİ

BES BİRİKİMLERİ KARŞILIĞINDA KREDİ

PİYASA SIKINTILI, GETİRİLER AZALDI

PİYASA SIKINTILI, GETİRİLER AZALDI