ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

Riskolog işbirliğiile hazırlanan Robo-Örnek Portföylerde Eylül ayı geride kaldı. Eylül ayında BİST 100 %5,27, dolar %2,69 getiri sağlarken altın %0,15 değer kaybetti. Robo Örnek Portföylerde ise getiriler yüz güldürdü. Özellikle OKS tarafındaki faizli portföyler getirileriyle piyasadan pozitif anlamda ayrıştı.

GÖNÜLLÜ BES’TE EYLÜL’ÜN EN İYİLERİ

Eylül 2023’te Gönüllü BES’in en iyi getiri sağlayan fonu %15 getiri ile FFZ oldu. FFZ’nin getirisi neredeyse BİST 100’ü üçe katladı.

ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİLER

Gönüllü BE’teki Yüksek Riskli Portföy % 6,93’lük getirisiyle BİST 100’ü geçerken, Orta Riskli Portföy %4,20, Düşük Riskli Portföy ise %2,67 getiri sağladı. Örnek Portföylerin tamamı mevduat, dolar ve altının getirisini geçmiş oldu.

EKİM 2023 ROBO ÖRNEK PORTFÖYLERİ

Riskolog’un algoritması sizler için Ekim 2023’te faizli tarafta 3 farklı risk grubunda, faizsiz tarafta da iki farklı risk grubunda aşağıdaki Örnek Portföyleri oluşturdu. Burada verilen yaşa aralıkları sadece örnek teşkil etmesi için. Sizler gelirinize, varlık durumunuza risk algınıza uygun diğer portföylerden de tercihte bulunabilirsiniz. Bol bereketli kazançlarınız olsun.

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

KISMİ ÖDEME İLE KESİNTİSİZ BES

ORTA VADELİ PROGRAMDA BES HEDEFLERİ

ORTA VADELİ PROGRAMDA BES HEDEFLERİ