OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ BAŞLANGIÇ FONLARINDAN

OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ BAŞLANGIÇ FONLARINDAN

Ağustos 2024’te aylık bazda %7,44 getiri sağlayan altın portföylerin kurtarıcısı oldu. Ancak OKS tarafındaki fonlarda çok az tutarda altın yatırımı olması, altının getirisinden faydalanılamamasına neden oldu. Diğer yandan yüksek faizler başlangıç fonlarının getirisinin artmasında ve iyi getiri sağlamalarına olanak verdi. Dolar/TL’de de çok büyük bir yükseliş olmamakla birlikte %2,63’e ulaşan getiri, hisse senedi piyasalarındaki düşüş telafi etmese de çeşitlendirme ile portföylerin zararını azaltmak mümkün olabildi.

OKS tarafında Ağustos2024’te aylık bazda en iyi getiri sağlayan fonlar portföylerinde yüksek oranda TL mevduat ve repo tutan başlangıç fonları oldu.

Riskolog işbirliği ile hazırlanan OKS Robo-Örnek Portföylerde Ağustos’ta Düşük Riskli Portföyler getiri üretebildi. Yüksek Riskli Portföylerde ise kayıplar oluştu. Ağustos 2024’te en iyi getiri %2,17 ile düşük riskli portföyde. OKS Yüksek Riskli Portföyde ise %7,02 zarar meydana geldi.

Riskolog’un Eylül 2024 için hazırladığı Robo-OKS Örnek Portföyler aşağıda…

Şimdi de Mayıs 2022’den bu yana Riskolog’la hazırladığımız Robo-Örnek Portföylerdeki getirilere ve alternatif piyasalara bir göz atalım.

Robo Örnek Portföyleri nasıl takip edeceksiniz?

Buradaki portföyleri izlerken her ay portföyünüzde değişiklik yapmanıza gerek yok. Çünkü ciddi bir valör kaybı oluşuyor. Örneğin sizin elinizde kodları atıyorum, %25 AAA-Hisse Fon, %25 BBB-Hisse Fon, %25 CCC-Atak Değişken Fon ve %25’de DDD Agresif değişken fon olsun. Diyelim ki Katılım Yüksek Riskli Robo-Örnek Portföy size cazip geldi. Katılım Yüksek Riskli Portföyde bulunan fonların %68’i hisse fon. Sizin portföyünüzde zaten %50 hisse fon var. %25 Atak Değişken Fon da var. Hisse fonda oran olarak eksiksiniz. Ama agresif değişken fonlar zaten portföylerinde yüksek oranda hisse senedi tutuyorlar. Dolayısıyla agresif değişken fon hisse fon yerine portföyde kalabilir. Geriye örnek portföyde olan ama sizin portföyünüzde olmayan %7 standart fon kalıyor. Standart fonun görevi aşırı dalgalanmalarda portföye az da olsa getiri sağlamak. Ama illaki buradaki portföye uyum sağlayacağım diye portföyünüze standart fon almak zorunda değilsiniz. Portföy dağılımlarınızda aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

https://www.zeynepcandanaktas.com/getiriler

https://www.besanaliz.com/

Bol, bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

2 EYLÜL 2024 BES PORTFÖYÜM

2 EYLÜL 2024 BES PORTFÖYÜM

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ SADECE DÜŞÜK RİSKTE

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ SADECE DÜŞÜK RİSKTE