ARALIK 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERİ

ARALIK 2023 OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERİ

Aralık ayı hisse senedi piyasalarının gerilediği, altın ve mevduatın getiri sağladığı bir ay oldu. Aşağıda Aralık 2023’te hem Robo-Örnek Portföylerin getirilerini hem de alternatif piyasa getirilerini bulacaksınız.

Peki OKS tarafında faizli/faizsiz fonların tümü dikkate alındığında en yüksek getiriler hangi fonlarda?

Aralık 2023 standart fonların coştuğu bir ay olmuş. OKS’deki birikimin %46’sının standart fonlarda olduğu düşünüldüğünde Aralık ayının OKS’ye yaradığı söylenebilir. Gelin şimdi de Riskolog işbirliği ile hazırlanan Robo-Örnek Portföy getirilerine bir bakalım:

Robo-Örnek Portföylerde düşük riskli portföyler getiri sağlarken yüksek riskli portföylerde zarar oluşmuş.

Ve şimdi de yeni yılın ilk Robo-Örnek Portföyleri geliyor….

Riskolog ile 1 Mayıs 2022’de Robo-Örnek Portföyleri hazırlamaya başladık. O zamandan bu yana Hem piyasaların hem de OKS Robo-Örnek Portföylerin getirileri aşağıda.

Bol bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

BES BİRİKİMLERİ KARŞILIĞINDA KREDİ

BES BİRİKİMLERİ KARŞILIĞINDA KREDİ

YENİ YILIN İLK ROBO ÖRNEK PORTFÖYLERİ ÇIKTI

YENİ YILIN İLK ROBO ÖRNEK PORTFÖYLERİ ÇIKTI