OKS DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER EKİM'DE AVANTAJLIYDI

OKS DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER EKİM'DE AVANTAJLIYDI

Ekim ayı Borsa İstanbul’da kayıpların yaşandığı, altının ise uluslararası piyasalarda değer kazandığı bir ay oldu. Riskolog işbirliği ile hazırlanan OKS Robo-Örnek Portföylerinde Ekim 2023’te düşük riskli portföyler getiri sağlarken, yüksek riskli portföylerde kayıplar oluştu. Gelin ilk önce piyasaların getirilerine bir bakalım:

OKS fonları genelde altına yatırım yapmadığı için Ekim ayındaki altının yüksek getirisinden faydalanamadılar. Bunun yerine yükselen faizler nedeniyle düşük riskli başlangıç fonları ve temkinli değişken fonlar getiri sağladı. Bu da OKS Robo-Örnek Portföylerde Düşük Riskli Portföyün getiri üretmesine neden oldu.

OKS Robo-Örnek Portföylerde en iyi getiri %3,45 ile Düşük Riskli Portföy’de gerçekleşirken, OKS Yüksek Riskli Portföy %2,76 kayıpla en çok kaybettiren portföy oldu.

Ekim 2023’te düşük riskli fonların getiri sağlaması, Kasım ayında yüksek riskli portföylere bu düşük riskli fonların girmesine neden oldu. Bakalım Kasım’da getiriler nasıl olacak?

Riskolog ile 1 Mayıs 2022’de Robo-Örnek Portföyleri hazırlamaya başladık. O zamandan bu yana Hem piyasaların hem de OKS Robo-Örnek Portföylerin getirileri aşağıda.

Bol, bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

BES HAVUZUNDAN KISMİ AKIŞ

BES HAVUZUNDAN KISMİ AKIŞ

EKİM'DE DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER  KAZANDI

EKİM'DE DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER KAZANDI