OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE KASIM PERFORMANSI

OKS ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE KASIM PERFORMANSI

Kasım ayında Borsa ve altın getiri sağlayan yatırım araçlarının ilk sıralarındaydı. BIST 100 %5,78 ile aylık bazda en iyi getiri sağlayan yatırım aracı iken onu %4,12 ile gram altın takip etti. Kasımda mevduat getirisi ise %3,01 oldu. Riskolog işbirliği ile hazırlanan Robo-Örnek Portföylerde ise Katılım Yüksek Riskli Portföy %5,74 ile ilk sıraya yerleşti. Gelin Kasım 2023’te varlık grupları bazında ve Robo-Örnek Portföyleri aşağıdaki tablodan inceleyelim:

Gelin Şimdi de faizli/faizsiz OKS fonlarında aylık bazda en iyi getiriye sahip fonlara bakalım: Tablodan da görüleceği gibi genelde ağırlıklı olarak hisse senetlerine yatırım yapan agresif değişken fonlar ilk sıralarda yer alıyor.

Kasım Ayında Robo-Örnek Portföylerde en iyi getiriler %3,13 ile OKS Düşük Riskli Portföyde gerçekleşti.

Şimdi de Aralık Robo-Örnek Portföyleri…

Riskolog ile 1 Mayıs 2022’de Robo-Örnek Portföyleri hazırlamaya başladık. O zamandan bu yana Hem piyasaların hem de OKS Robo-Örnek Portföylerin getirileri aşağıda.

Bol bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

DEPREM SONRASI BES’TEN ÇIKIŞLAR

DEPREM SONRASI BES’TEN ÇIKIŞLAR

KASIMDA EN İYİ GETİRİ BORSADA OLUŞTU.

KASIMDA EN İYİ GETİRİ BORSADA OLUŞTU.