EKİM'DE DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER  KAZANDI

EKİM'DE DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER KAZANDI

BİST 100 Ekim başlarında 8,562’yi gördükten sonra neredeyse bütün bir ayı düşüşle geçirdi. BİST 100’de aylık bazda kayıp %9,85 olarak gerçekleşti. Buna karşın Filistin-İsrail arasındaki savaş altının ons fiyatının 1800’lerden 2000’lere ulaşmasına neden oldu. Eylül’ün genelinde ‘hisse sat-altın al’ en avantajlı yatırımı sağladı.

Riskolog işbirliği ile hazırladığımız Robo-Örnek Portföyler de bu gelişmelerden etkilendi. Riskli portföylerde kayıplar oluşurken, düşük riskli portföyler getiri sağladı. Gelin; Ekim 2023’ün piyasalarındaki gelişmelere ve Robo-Örnek Portföylerin bir göz atalım, piyasalar ile getirileri kıyaslayalım:

Şimdi bir de Gönüllü BES tarafında Ekim ayında en iyi getiri sağlayan fonlara bir göz atalım:

ONS altının uluslararası piyasalarda değer kazanması ve dolar TL’deki yukarı hareket altın fonlarını öne çıkardı.

Görüldüğü gibi ROBO-Örnek Portföyler BİST 100 kadar değer kaybetmedi. Ama Ekim 2023’te getiriler düşük kaldı. Şimdi bir de Kasım 2023 Robo-Örnek Portföylerine bir göz atalım:

Şimdi de Robo-Örnek Portföylerin başladığı Mayıs 2022’den bu yana olan getirilerine bakalım:

Bol, bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

OKS DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER EKİM'DE AVANTAJLIYDI

OKS DÜŞÜK RİSKLİ ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLER EKİM'DE AVANTAJLIYDI

HALKA ARZLARA HÜCUM

HALKA ARZLARA HÜCUM