3 HAZİRAN 2024 BES PORTFÖYÜM

3 HAZİRAN 2024 BES PORTFÖYÜM

‘Her Şirketten BES’ projem kapsamında oluşturduğum, BES portföyüm büyümeye devam ediyor. Halihazırda 12 BES şirketinde sözleşmem bulunuyor. Son bir şirket kaldı. Onu da yaptığımda bütün bireysel emeklilik şirketlerinde birer BES sözleşmem olacak.

Sözleşmelerime ödediğim aylık katkı payları 13 bin lirayı geçti. Emekli maaşımın neredeyse tamamını BES’e aktarıyorum. Açıkçası gelecek yıllarda emekli maaşımda TÜFE kadar artış olmasını umut ediyorum. Aksi halde diğer birikimlerimden BES’e kaynak aktarmak zorunda kalacağım. Her neyse, niyetim emekli maaşımla durumu idare etmek…

Her şirkette sözleşme açtığım için kendi seçimim olan en az bir fon ve bir fon da devlet katkısı fonu olmak üzere toplamda 25 adet fona ulaştım. (Siz benim yaptığımı yapmayın, portföyünüzdeki fon sayısı en az iki en çok 10’u aşmasın.)

Portföyüm 2 Mayıs 2024’te 317,919 TL idi. 2 Haziran günü 342,233 liraya ulaştı. Bu ay yatırdığım 13,036 lira katkı payını dışarıda tutunca, portföyümün net getirisi %3,5 olarak gerçekleşti.

Fonlarımı değerlendirdiğimde getirimin düşük olmasında altın fonlarındaki değer kaybı etkili. Bir de portföyümde ağırlıklı bulunan ve yurtdışı piyasalara yatırım yapan AVR ve ABE’de bu ay getiriler düşük kaldı. Elimde bu ay iyi getiri sağlayan ATE, HES, CHH gibi fonlar bulunsa da portföydeki ağırlıklarının düşük olması aylık getirimin oldukça zayıf gerçekleşmesine neden oldu. Ancak BES portföyüm halen birikim döneminde ve altın ile yabancı piyasalara yatırım yapan fonlarımı biriktirmeye devam edeceğim.

Herkese bol, bereketli kazançlar diliyorum.

HANGİ FONDAN NE BEKLENMELİ

HANGİ FONDAN NE BEKLENMELİ

OKS YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY ARAYI AÇTI

OKS YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY ARAYI AÇTI