1 AĞUSTOS 2024 PORTFÖYÜM

1 AĞUSTOS 2024 PORTFÖYÜM

‘Her Şirketten BES’ Projem kapsamında oluşturduğum BES portföyüm büyümeye devam ediyor. Halihazırda Viennalife dışındaki bütün şirketlerde BES hesabım oldu. Böylece bütün şirketlerin uygulamalarını, fonlarını, işleyişini daha yakından gözleme olanağı bulduğum gibi, uygulamaları kullanmayı bilmeyenler için de yol gösterici paylaşımlarım olabilecek.

Temmuz ayında sadece AXA Hayat’taki altın fonumu HES-Hisse Senedi Fonu ile değiştirdim. Her ne kadar portföyümde çok fon varmış gibi görünse de, aslında 3 adet fon türünde yoğunlaştım. hisse senedi fonu, altın fonu ve yabancı fonlar.

Bu ay sözleşmelerime 14,440 lirası benim katkı payım, 3,911 lirası da devlet katkılarından olmak üzere toplamda 18,351 lira yeni para girişi oldu. Geçen aydan bu yana portföyüm katkı paylarımın dışında net olarak yüzde 10 artış kaydederek, oldukça güzel bir getiri sağladı.

Fonlarımın getirisi, hisse senedi ve altın tarafından geldi. Yabancı fonlarım, hem yurtdışı piyasalardaki satış baskısı hem de içeride dolar/TL’deki baskı nedeniyle birkaç aydır getiri üretmiyor. Bu kısa vadede can sıkıcı olsa da BES’in uzun vadeli bir yatırım olduğunu göz önüne aldığımda, iskontolu fiyattan yatırım olanağı bulduğumu düşünüyorum.

Bugün piyasalarda satış baskısı var? Acaba BES fonlarımda değişiklik yapsa mıyım, sorusu hepiniz gibi benim de aklımı kurcalıyor. Altın tarafında ons fiyatının 2480-2500’lerde bir süre yatay hareket etmesini bekliyorum. Bu da bana önümüzdeki aylarda uygun fiyatlı alım fırsatı verecektir. Hisse senedi tarafında ise piyasanın 10,500’lerde destek bulmasını ve buradan yukarıya doğru bir hareket ile uzun vadeli trendini sürdürmesini bekliyorum.

Diğer yandan BES yatırımlarıma başlayalı daha 8 ay oldu. Daha 9 yıldan fazla sistemde kalmayı hedefliyorum. Yani birikim dönemindeyim ve piyasalardaki olası gerilemeleri alım fırsatı olarak değerlendiriyorum.

Hepinize bol, bereketli kazançlar diliyorum…

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ SADECE DÜŞÜK RİSKTE

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE GETİRİ SADECE DÜŞÜK RİSKTE

DÜŞÜK RİSKLİ PORTFÖYLERDE YÜKSEK GETİRİ

DÜŞÜK RİSKLİ PORTFÖYLERDE YÜKSEK GETİRİ