1 TEMMUZ 2024 BES PORTFÖYÜM

1 TEMMUZ 2024 BES PORTFÖYÜM

1 Temmuz portföyüm biraz gecikmeli geliyor ama rakamlar 1 Temmuz 2024 tarihine ait. Temmuz ayında portföyümde hiçbir değişiklik yapmadım. ‘Her Şirketten BES’ projem kapsamında NN Hayat Emeklilik sözleşmem portföyüme dahil oldu. Böylece 13 BES şirketinde sözleşmem oldu.

Sözleşmelerime ödediğim Temmuz ayındaki katkı payları 13,544 liraya ulaşırken, devlet katkılarından da 3,761 lira portföyüme eklendi. 1 Temmuz 2024 itibariyle BES birikimim kendi katkılarım ve devlet katkılarıyla birlikte 376,384 lira seviyesine erişti. Bu ay gelen devlet katkıları ve kendi katkı paylarımı dışarıda tuttuğumda geçen aydan devreden BES birikimlerimin net getirisi %4,9 olarak gerçekleşti.

BES portföyümde çok fazla fon var gibi görünse de, fonların %42’si yabancı (AVR+ABE) fon, %21’i devlet katkısı fonları, %19’u kıymetli madenler fonları, %16’sı hisse senedi fonları ve %1’i de endeks fonlardan oluşuyor. Dolar/TL’nin baskılanması ve yurtdışı piyasalardaki satış baskısı nedeniyle birkaç aydır getiri üretmekte zorlanan yabancı fonlarda durum olumluya dönüyor. Aynı şekilde ons altındaki yatay hareket ve dolar/Tl paritesinin etkisi altındaki altın fonları da toparlanmaya başladı. Çok riskli bir yapıda görünen BES portföyümde birikim dönemim devam ediyor. Uzun vade hedeflediğimden, fon fiyatlarındaki gerilemeler ve düşüşleri ‘iskonto’ olarak değerlendiriyor ve yatırımlarımı sürdürüyorum.

Herkese bol, bereketli kazançlar diliyorum….

KATILIM FONLARI HANGİ FONLARLA EŞLEŞİR

KATILIM FONLARI HANGİ FONLARLA EŞLEŞİR

BES’TE İKİ YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR

BES’TE İKİ YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR